Azok számára, akik nem hajlandóak az étel vagy italkészítés hosszadalmas szertartásaira pazarolni az idejüket, a következő recept némileg könnyebbnek tűnhet. Valójában ez nem sokkal bonyolultabb, mint kávé készítése kávébabból, de még ez is komplikáltnak és bajosnak tűnhet annak a számára, aki még nem tanulta meg. És persze ott vannak azok, akiknek csak az instant kávéhoz van türelmük. Az instant hasis bhang az ő italuk! Habár az igazi kávé ínyenc meg nem érintené az instant terméket egy tíz láb hosszú kanállal sem, az instant hasis bhang olyan finom agytekerő ital, mint a forró vajas bhang, vagy akár a hindu provinciák eredeti és klasszikus bhang-ja. Hasis szükséges hozzá, de nem igényel alkoholt vagy hosszadalmas kivonást, mivel az aktív anyagok már koncentrálva vannak a hasisban és készségesen feloldódik a forró vajas vízben. Ez ideális ital a csábításhoz, tehát újra két személyre adjuk meg a receptet.
Adjunk egy kis edényben forró kétpohárnyi vízhez egy centis vajszeletet. Forgácsoljunk vagy morzsoljunk bele ?-1 gramm hasist, és hagyjuk lassan forrni egy percig, vagy tovább. Töltsünk meg kettő parfés poharat (vagy bármilyen edényt, ami nem reped el a melegtől) egyharmadáig tejjel. Szűrjünk le ugyanolyan mennyiséget a hasis fozetből egy finom szemű szűron a poharakba és tegyük félre a maradékot a szűroben. A hideg tej meg kell, hogy akadályozza, hogy a forró főzet elrepessze a poharat. Adjunk hozzá mézet, fruktózt, vagy mesterséges édesítőszert. Ízesítsük fahéjjal, szerecsendióval, vanília kivonattal, mandula kivonattal, vagy bármi ilyesmivel.
A szűrőben levő kevés hasis maradék még használható anyagot tartalmaz, és a legközelebbi készítéskor a főzethez adható. Némelyik hasis nem hagy maradékot egyáltalán. Ezt kell előnyben részesíteni. Ha hasis nem áll rendelkezésünkre, hasis olajjal, kannabisz kátránnyal, vagy akár még kannabisz főző brandy-vel is helyettesíthetjük. |