A majoon India néhány tartományában egy hatásos dzsem, amit kenyérre lehet kenni, sütemény töltelékként használni, vagy akár magában is ehető. Egy módja az elkészítésének:
Pirítsunk 7 g tisztított marihuána csúcsot egy száraz tepsiben lassú tűzön, amíg aranybarna nem lesz. Vigyázzunk arra, hogy ne égjen meg. Törjük porrá a pirított füvet egy pohár szeletelt datolyával, fél pohár mazsolával vagy ribizlivel, fél pohár őrölt dióval, egy teáskanál őrölt szerecsendióval, ánizsmaggal és gyömbérrel, és fél pohár mézzel. Főzzük a keveréket fél pohár vízzel (ha szükséges adjunk hozzá többet) amíg a hozzávalók meg nem puhulnak és össze nem keverhetők. Amíg meleg, adjunk hozzá két evőkanál olvasztott vajat vagy ghee-t és keverjük öt percig. Zárjuk el egy befőttesüvegbe és hűtve tároljuk. |