A majoon néha cukorka formáját veszi fel. Egy ilyen receptet adott Dr. O�haughnessy-nek a barátja, Ameer.
120 g sidhee-t, és ugyanilyen mennyiségű ghee-t tegyünk bele egy agyagedénybe, adjunk hozzá fél liter vizet, és az egészet faszénen melegítsük. A keveréket állandóan kevergessük, amíg a víz el nem forr, ami az olvasztott vajnak az edény faláról jövű sercegű hangjáról tudható. Ekkor vegyük le a keveréket a tűzrol, préseljük át egy ruhán, amíg meleg�záltal a kender aktív és színezű anyagainak olajos oldatát kapjuk�s a leveleket, rostot, stb. ami a ruhán marad dobjuk el.
A zöld olajos oldat hamar vajas masszává szilárdul, és ekkor kézzel jól meg kell mosni tiszta vízzel, addig, amíg a víz elszíneződik. A színezőanyagot és egy kivonható anyagot így eltávolítunk, és egy nagyon halványzöld, egyszerű kenőcs állagú massza marad. A mosóvizet el kell dobni: Ameer azt mondja, hogy ez mérgező és összeszorítja a torkot, nagy fájdalmat és nagyon kellemetlen és veszélyes szimptómákat okoz.
Ekkor vegyünk 1 kg cukrot, adjunk hozzá egy kis vizet és tegyük bele egy cseréplábasba a tűz fölé. Amikor a cukor feloldódik és habzik, adjunk hozzá fél liter tejet; sűrű hab képződik, amit el kell távolítani; időről időre tejet és egy kis vizet kell hozzáadni, és a forralást körülbelül egy óráig folytatni és az oldatot óvatosan keverni, amíg nem lesz belőle ragadós tiszta szirup, ami hideg felületen megszilárdul; hozzákeverünk 120 g finom port napon szárított friss tejből, végül hozzáadjuk az elkészített kendervajat és néhány percig folytatjuk a gyors keverést. Néhány csepp rózsaolajat gyorsan ráspriccelünk, és a keveréket az edényből egy lapos hideg tálra vagy lapra öntjük. A massza azonnal híg süteménnyé szilárdul, amit kis cukorka alakú darabokra osztunk. Az így készült anyagot négy rúpiáért árulják; egy drachma súlyú elbódít egy kezdőt; három drachma egy tapasztalt használót: az íze édes és az illata nagyon kellemes. |